ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΜΝΙΑ 2023-24

ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΜΝΙΑ 2023-24


-ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ/ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

Κυριακή 17:00-20:00

(Ελεονώρα Αϊβαζίδου)

(60 ευρώ μηνιαίως)

 

 

-ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ/ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ

Τετάρτη 18:00-21:00 

(Ε. Αϊβαζίδου)

(60 ευρώ μηνιαίως)

 

 

-ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ/ΦΩΝΗΤΙΚΗ

Τρίτη 17:00-20:00

(Ιωάννα Μήτσικα/Ε. Αϊβαζίδου)

(60 ευρώ μηνιαίως)

 

 

-ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (12-16)

Σάββατο 13:30-15:00

(Ε. Αϊβαζίδου)

(40 ευρώ μηνιαίως)

 

 

-ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (6-11)

Σάββατο 12:00-13:15

(Ε. Αϊβαζίδου/Μαρία Τασίδου)

(35 ευρώ μηνιαίως)

 

 

 

*Σε περίπτωση παρακολούθησης ενός τμήματος υποκριτικής συν του τμήματος Φωνητικής/Κινησιολογίας ισχύει έκπτωση 20% στη συνολική τιμή των διδάκτρων!

 

* Σε μέλη οικογένειας που παρακολουθούν παράλληλα τμήματα στο εργαστήρι θεάτρου ΟΜΝΙΑ ισχύει έκπτωση 10% 

 

* Σε περίπτωση εξόφλησης των διδάκτρων σε 2 δόσεις Οκτώβριο-Ιανουάριο) ισχύει έκπτωση 10%!

 

 

~Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται σεμινάρια από καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου, σχετικά με το θέατρο, τη μουσική, το χορό κ.α.

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

 

Το μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις σωματικής και φωνητικής ενεργοποίησης, διαθεσιμότητας, ομαδικές ασκήσεις συντονισμού, ρυθμού, ασκήσεις επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, ομαδικούς και ατομικούς αυτοσχεδιασμούς, κινησιολογία, τρόπους αφήγησης, ενασχόληση με λογοτεχνικά και θεατρικά κείμενα. Ερευνούμε το σώμα, την ενέργεια, τη φωνή, τα εκφραστικά μας μέσα και τα χρησιμοποιούμε ως όχημα για να εκφράσουμε ιδέες, έννοιες, συναισθήματα. Μαθαίνουμε να ισορροπούμε ανάμεσα στον εσωτερικό παρατηρητή και το αυθεντικό σώμα. Πώς διαμορφώνω έναν ρόλο βάσει της πρόθεσής του, πώς αλληλεπιδρώ με τα άλλα σκηνικά σώματα, πώς και με ποια εκφραστικά μέσα υποστηρίζω το δημιουργικό μου πλάνο;

Φαντασία

Παρατήρηση

Επικοινωνία

Εκφραστικότητα

Ομαδικότητα

Δημιουργία

 

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

 

Στο τμήμα θεάτρου για εφήβους θα διερευνήσουμε ποιότητες κίνησης και έκφρασης μέσα από αυτοσχεδιασμούς και κινησιολογικές διαδραστικές ασκήσεις που σκοπό έχουν να προάγουν την εκφραστικότητα, την επικοινωνία, τη δημιουργικότητα και την ομαδικότητα. Ο λόγος επίσης θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι του μαθήματος μέσα από δράσεις και διαδράσεις, συνθήκες και συναισθήματα με αφορμή λογοτεχνικά και θεατρικά κείμενα. Τα παιδιά θα έρθουν επίσης σε επαφή με το δημιουργικό κομμάτι της γραφής δικών τους κειμένων πάνω σε θεματικές που θα μας απασχολήσουν.

Στο παιδικό τμήμα οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι το θεατρικό παιχνίδι, η παραμυθιακή αφήγηση και η δραματοποίηση. Με τη βοήθεια αισθητηριακών ασκήσεων, παρατηρητικότητας, φωνής, κίνησης, και μέσα από αυτοσχεδιασμούς, παντομίμα και παιχνίδια ρόλων, τα παιδιά κατορθώνουν τόσο να κατανοήσουν τον εαυτό τους όσο και τους άλλους. 

Στόχος είναι η σωματική έκφραση, η επαφή με το συναίσθημα, η καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης και φαντασίας καθώς και των κοινωνικών δεξιοτήτων. Τα παιδιά μαθαίνουν να επικοινωνούν, να συνεργάζονται και να σχεδιάζουν τη δική τους θεατρική παράσταση με βιωματικό τρόπο και φυσικά μέσα από το παιχνίδι. 

 

 

Για πληροφορίες/εγγραφές:

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & T. 6997 165761

 

 

Καλλιτεχνική διεύθυνση

Ελεονώρα Αϊβαζίδου

 

ΟΜΝΙΑ εργαστήρι θεάτρου

Αμύντα 7, Κέντρο

Τ. 6997 165761

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://omniatheater.gr

https://www.facebook.com/Omniatheater18

https://instagram.com/omnia.theater