΄Β κύκλος θερινού εργαστηρίου - "Ο Λόγος ως σκηνικό σώμα"

΄Β κύκλος θερινού εργαστηρίου - "Ο Λόγος ως σκηνικό σώμα"

Εργαστήρι Λόγου

με την Ελεονώρα Αϊβαζίδου

 

 

Το εργαστήρι αφορά ηθοποιούς, performers παραστατικών τεχνών, σπουδαστές δραματικών σχολών, εκπαιδευτικούς, εκφωνητές, τραγουδιστές και οποιονδήποτε ανεξαρτήτου εμπειρίας θέλει να ερευνήσει τα μονοπάτια της φωνής και του λόγου, να ανακαλύψει την αυθεντική του φωνή, να εμβαθύνει στη διαδικασία έρευνας και απόδοσης του λόγου ως σκηνικού σώματος και εκφραστικού μέσου.

Θα μάθει επίσης:

- Μεθόδους "ζεστάματος" της φωνής.

- Πώς να αποφεύγει τραυματισμούς στη φωνή.

- Πώς να διαχειρίζεται τα φωνητικά εργαλεία του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το επιθυμητό αποτέλεσμα είτε αυτό είναι έκφραση, είτε επικοινωνία, είτε απόδοση κειμένων, μέσω του τρίπτυχου: αναπνοή, άρθρωση, τοποθέτηση της φωνής.

- Θα αποκτήσει σωστή διαχείριση και έλεγχο της αναπνοής.

 

 

Το εργαστήρι περιλαμβάνει: 

Ά μέρος:

1. Ασκήσεις αναπνοής (ενδυνάμωση και έλεγχο του διαφράγματος) που θα βοηθήσει στη διαχείριση της αναπνοής ως μέσω χαλάρωσης, έκφρασης και σωστής χρήσης της φωνής.

2. Ασκήσεις άρθρωσης για τη σωστή εκφορά του λόγου, πώς εκφέρονται οι φθόγγοι ώστε να βγαίνει ο ήχος με καθαρότητα και ευκολία.

3. Ασκήσεις τοποθέτησης της φωνής, έρευνα πάνω στα σημεία πρόσκρουσης του εκπνεόμενου αέρα, διαφορετικές ποιότητες ηχοχρώματος μέσα από "παιχνίδια" με τη φωνή και εντέλει ανακάλυψη της αυθεντικής-φυσικής φωνής του καθενός.

 

΄Β μέρος:

1. Εργασία εκφοράς λόγου πάνω σε κείμενα. 

Θα ασχοληθούμε με : Ρυθμό, Ένταση, Τόνο, Χρώμα, Απεύθυνση, Παύσεις

2. Εφαρμογή όλων των ασκήσεων του Α μέρους πάνω σε κείμενα.

3. Αυτοσχεδιαστικές δοκιμές με τα εργαλεία του μαθήματος.

 

 

ΠΟΤΕ:  11,13,14 & 18,19,20/9

18:00-21:00

 

ΠΟΥ: ΟΜΝΙΑ εργαστήρι θεάτρου,

Αμύντα 7, Θεσσαλονίκη

 

Κόστος συμμετοχής: 120 ευρώ

 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 31/8 στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

ΟΜΝΙΑ εργαστήρι θεάτρου 

Αμύντα 7, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6997 165761

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://omniatheater.gr

https://www.facebook.com/Omniatheater.18

https://instagram.com/omnia.theater